Helpende hand De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor...
Website     |     Nieuws     |     Contact

Helpende hand

Telefoon
0313 71 20 20

E-mail
info@advocatenkantoor-dka.nl
Website
www.advocatenkantoor-dka.nl

Helpende hand

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn in Nederland voor bijna iedereen voelbaar. Daarom ondersteunt het kabinet (zelfstandig) ondernemers met tijdelijke financiële regelingen. Die steun heeft als doel (gehad) dat Nederland zich kan aanpassen aan een veranderde samenleving en economie.

 

Het tweede noodpakket kent financiële regelingen die, zoals het er nu uitziet, doorlopen tot 1 oktober aanstaande.

 

Indien bovengenoemde regeling(en) niet zullen worden verlengd, dan ligt liquiditeitskrapte bij veel ondernemingen op de loer.

 

Banken kunnen soms de helpende hand bieden. Zo is bijvoorbeeld de Klein Krediet Corona-regeling, een overbruggingsregeling waarbij de overheid borg staat voor 95% van de financiering, in het leven geroepen. De hoogte van een dergelijke lening is minimaal € 10.000,00 en maximaal € 50.000,00. Deze regeling is voor bedrijven die door de gevolgen van de coronamaatregelen tijdelijk een liquiditeitstekort hebben.

 

Banken zijn thans ook doende voor te sorteren op het kunnen begeleiden van ondernemers in moeilijkheden. De afdeling(en) bijzonder beheer worden, vrij vertaald, opgeschaald.

 

Ook Advocatenkantoor DKA B.V. kan ondernemers met raad en daad behulpzaam zijn het hoofd beter boven water te houden. Denk bijvoorbeeld daarbij aan (buiten)gerechtelijke incasso van debiteurenvorderingen, waardoor afnemers eerder betalen.

 

Ook staan wij ondernemers vaker terzijde bij onderhandelingen met toeleveranciers om bijvoorbeeld te komen tot kortingsafspraken of uitgestelde betalingsafspraken.

 

Bij verdergaande saneringstrajecten of zelfs het aanvragen van het faillissement of het verweer voeren daartegen staat Advocatenkantoor DKA B.V. haar klant graag met raad en daad terzijde.

 

Behoefte om eens vrijblijvend van gedachten te wisselen? Aarzel niet en neem contact op!

U kunt Advocatenkantoor DKA B.V. bereiken bijvoorbeeld op 0313 – 712020.