Beroepsverbod voor gokverslaafde bankmedewerker Een gokverslaafde oud-bankmedewerker heeft voor zich...
Website     |     Nieuws     |     Contact

Beroepsverbod voor gokverslaafde bankmedewerker

Telefoon
0313 71 20 20

E-mail
info@advocatenkantoor-dka.nl
Website
www.advocatenkantoor-dka.nl

Beroepsverbod voor gokverslaafde bankmedewerker

Een gokverslaafde oud-bankmedewerker heeft voor zichzelf 8 bankrekeningen geopend en 68 creditcards aangevraagd en verkregen. De opnamelimiet van al deze creditcards heeft hij telkens opgevoerd tot de maximaal toegelaten limiet. Vervolgens heeft hij die creditcards gebruikt om online te gokken. De oud-bankmedewerker heeft het systeem van de bank gemanipuleerd door automatisch gegenereerde overeenkomsten te verwijderen. Daarmee heeft hij de bank, zijn toenmalige werkgever, benadeeld voor ruim € 850.000,00.

 

De bank heeft hem, toen het bovenstaande boven water kwam, op staande voet ontslagen.

 

De Tuchtcommissie Banken heeft vervolgens bepaald dat het handelen van deze oud-medewerker niet integer was en in strijd met de interne regels van de bank. Het handelen was zeer grensoverschrijdend. Ondanks het feit dat deze oud-werknemer van de bank inmiddels stappen heeft gezet om van zijn verslaving af te komen was de Tuchtcommissie van mening dat een beroepsverbod voor de duur van 30 maanden zou passen. Dit legde die commissie dan ook op.

 

Nadat bovengenoemd oordeel onherroepelijk is geworden zal de naam van deze oud-bankmedewerker in het register van Stichting Tuchtrecht Banken worden opgenomen. Dit register is in te zien voor de aangesloten banken.

 

Overigens heeft deze oud-bankmedewerker zelf al te kennen gegeven nooit meer bij een bank te willen werken.